2010 till ända

Här sitter jag hemma hos mamma och pappa (jag och la familia är husvakter) och S tar sig en liten powernap. När hon har somnat för natten så ska jag och N ta oss ett glas vin och äta räkor. Gottit! Ska förföra honom hade jag tänkt.

Känns lite ovant att bara ta det lugnt en nyårsafton, men skönt! Tvåtusentio har varit ett förändringarnas år, förra nyåret visste jag inte ens att jag var gravid. När S väl kom till oss så kändes det väldigt självklart. Hon är fin den lilla korven. Lillis.

Hade jag bara vetat hur mycket man älskar di små så hade jag inte tvekat en sekund! Det kommer att dröja ett par år tills nästa knodd kommer, men när hxn väl kommer så kommer det vara extremt efterlängtat. Men det kommer som sagt dröja ett par år (eller fem), så år 2011 blir S alldeles egna år! Jag ska vara mammaledig och kan knappt bärga mig tills hon börjar gå och prata. Lillis. Plutt.

Våra gemensamma vänner firar nyår med buller och bång och raketer och sprit. Jag vet inte hur det känns för N, men för min del känner jag inte att jag missar något. Om jag nu skulle missa något så får jag tredubbelt ut av att vara här. Räkor, vin och snygg kille.

Gott nytt år på er.


Nyårslöften

Jag har aldrig varit så särskilt mycket för nyårslöften.

Man håller dem ju ändå aldrig, de är bara till för att man ska känna att man lämnar sin gamla skit i det förgångna och tar nya tag. Det hade ju varit super om det var så enkelt, men i de flesta fall tror jag att man tar med sig det gamla, inte alls börjar på ny kula och dessutom får dåligt samvete för att man inte ens kan hålla ett par sketna nyårslöften. Det blir så mycket press.

Nej, då tror jag hellre att förändring kommer vid beslut som framtvingats av händelser i livet, till exempel att man blivit sviken av sin partner en för många gånger och då aktivt tar beslutet att det är nog. Man kan inte hålla på att forcera allt precis hela tiden, en del saker (till exempel insikt) kommer av sig självt. För den sakens skull kan man ju inte sitta på röven hela året runt och tänka att saker ordnar sig per automatik, nej man måste vara aktiv. Aktiv när omständigheterna kräver det.

Men det här året är det dags för en förändring. Jag ska lova mig själv en sak, inte nödvändigtvis för att det är nyår, utan mer för att det är dags.

Jag ska sluta kolla på andra hela tiden. Sluta jämföra, sluta tro att alla andra har så perfekta liv, sluta tro att det ens finns någons liv som är perfekt. Faktum är att jag själv har det grymt bra. Jag lever fan drömmen. Jag är inte strålande glad och positiv varje dag, men det måste man faktiskt inte vara. Jag ska våga vara realist, både inför andras liv och mitt eget. Här i bloggen ska jag visa upp ett liv. Ett liv som inte är perfekt, som vågar vara ärligt och naket. Sluta polera ytan så mycket.

Här är jag liksom, en riktig människa med riktiga problem och riktig lycka. Inte nån jävla reklambild för ett vackert hem, eller någon slags perfekt Engla-tillvaro. En unge som är fantastisk men inte alltid glad och som visst gråter i mataffären då och då.

Inga jävla Lexingtonkuddar, Bugaboovagnar och sprillans nya kläder hela tiden.

Vyssan lull

Jag skrev ju för ett tag sedan om lilla S sömnproblem. Eller problem och problem, hennes krångel rättare sagt. Vi har löst det för tillfället. Min nya religion heter Vyssan Lull-fötter från Brio. Alltså, pröva dem om ni har krångelbebisar. Stella sover alltid i sin säng nu och somnar inom en minut. Vaknar hon efter läggdags så är det bara att gå in och stoppa i nappen och skaka lite. Innan var man ju tvungen att ta upp henne och gå omkring med henne i en halvtimma. Eftersom min tjej är en jättebebis (9 kg och 5 månader) så går ju ryggen sönder efter ett tag. En fantastisk investering! Helt klart värt sina 400 kronor på Babyproffsen. Ett litet pris att betala för god nattsömn!

Ett slagfält!

img_0420 (MMS)

Ett slagfält!


Ikea

Idag har jag och mitt stora hjärta varit på Ikea och köpt upp hela butiken. Visar en del av våra fynd imorn! Kram på er och tack för era fina mail.

Note to self: mellandagsrean är ALDRIG bra...

img_0404 (MMS)

Note to self: mellandagsrean är ALDRIG bra. Aldrig.


Kalle Anka.. God jul på er.

img_0385 (MMS)

Kalle Anka.. God jul på er.


Det är helg (typ).

img_0381 (MMS)

Det är helg (typ).


Perfekthets

Jag är ju lite yngre än de flesta mammor. Ja, let's face it, det är jag faktiskt. Jag har ju skrivit innan om min ovillighet att identifiera mig som ung mamma, men jag är ju yngre än medelsvensson.
När man är lite yngre och får barn så får man blickar på sig. Jag får det i alla fall, men det kan också bero på att jag har ett lite runt och barnsligt utseende vilket kan få mig att se yngre ut än vad jag faktiskt är. Tjugoett år gammal.
Med de där blickarna följer också massa fördomar och förväntningar.
- Folk förväntar sig att man ska vara lägre medelklass.
- Folk förväntar sig att man inte ska ha gått ut skolan alternativt inte tycker om skolan.
- Folk förväntar sig att det inte finns någon pappa med i bilden.
- Folk förväntar sig att man är outbildad.
- Folk förväntar sig att man inte vet något om barn och barnuppfostran.
Därför tror jag att jag själv, och många andra med mig, jobbar extra hårt för att motbevisa dessa fördomar. Folk tror att man är en pantad unge, och därför gör man allt i sin makt för att vara den perfekta mamman.

Man lämnar nästan aldrig bort ungen fast man skulle behövt det/velat.
Man vågar nästan aldrig köpa något till sig själv för man vill inte bli klassad som egoist.
Jag känner att jag får en osäkerhet i mig själv som jag aldrig haft innan. Jag har kört mitt eget race och alltid stått upp för mina livsval, men nu känner jag att jag nästan kollar ner i marken när jag möter någon på stan. Jag känner att jag blir någon jag inte är, och det stör mig! Jag förstår ju själv att man inte kan vara perfekt, det kan ju ingen, och ändå är det vad jag strävar efter.
FAN! Jag måste sluta vara en liten tönt och bli mig själv i stället, göra vad jag vill. När jag var gravid så SKÄMDES jag till och med. Jag ville helst inte gå till offentliga platser.
JAG! SKÄMDES!
Skärpning.
Gammal bild på en tjej som inte skäms.

Säkert!

Jag har aldrig gillat Annika Norlin och hennes Säkert! Hello Saferide gjorde ju The Quiz som var nice, men i övrigt tycker jag det är för simpelt. Det känns som att texterna är skrivna av en femteklassare och jag kräks i en papperskorg medan musikkritikerna är så lamslagna av förvirring (vafan är det här egentligen? jag förstår det inte, då är det nog bäst jag hyllar det så jag inte verkar dum) och således höjer det till skyarna. Men den senaste låten "Dansa, fastän" är faktiskt riktigt trevlig. Inte lyssnamedettglasvintrevlig. Liksom förfesttrevlig. Man vill dansa! Check. It. Out.

Sova hela natten?

Som alla mammor i det här landet är jag medlem på familjeliv.se. Mest för underhållningen, det florerar så mycket idioti på det där forumet.

Lilla S är (och har alltid varit) svår att lägga på natten. Det ska bäras och vaggas och vyssjas och nappen ska vara i och nappen ska vara ute och hon ska ha lite mat och hon ska... Ja ni förstår ju. Man blir ju galen. Dessutom tar det i snitt två timmar att lägga henne och on top of that vaknar hon tre gånger per natt och ska ha mat.

Jag har blivit rekommenderad Anna Wahlgrens metod "sova hela natten", den ska tydligen vara jätteeffektiv. Men jag drar mig..

- Anna W rekommenderar att barn ska sova på mage trots att all forskning pekar på att det ökar risken för plötslig spädbarnsdöd. Man vet att det gör det. Det spelar ingen roll att ungen har andningslarm, det är jättesvårt att få liv i en liten som är drabbad. Jag vet för att min pappa är ambulanssjuksköterska och har åkt på många såna larm förr i tiden, de flesta barn dog tyvärr.

- Hon tycker även att man ska trycka ner ungens ansikte i kudden så att den fattar att den ska sova.

- Hon vill inte att man ska ta upp barnet när den skriker för då bekräftar man barnets rädsla.

Alltså, hur ska man lära sin unge empati med dessa metoder? Det enda ungen lär sig är ju att mamma skiter i dig och om du skriker, klart som fan att ungen till slut somnar för den förstår ju att mamma inte bryr sig.

Usch, not for me. Då är jag nog hellre vaken på natten..

Och den här kvinnan ska jag lita på?

Ny design

Vad tycker ni? Jag vet, headern är inte det snyggaste någonsin, men tänk på att det är det första jag gjort i PS. Ever.

Som ni ser har jag ju inte gjort så mycket. Don't fix it, if it aint broken typ. Jag är rädd att mer söndra än att jag härskar.

Bewareee

Designen kommer att urarta här ett tag. Så ni vet. N ska lära mig Photoshop (tydligen).

Fail

Jahaja, här sitter jag och är vaken 09.00 på en söndag. Var tvungen att tvätta nämligen. Så jag sorterade tvätten och gick ner med skiten till tvättstuga. Slängde in två tvättar, distribuerade tvättmedel och sköljmedel och sen satte jag på maskinerna.. VAFAN?! Varför går de inte igång?

Nej just det ja, man får inte tvätta första passet på helger. Nehe, och det finns inga mer tvättpass före jul? Ooookej..

Så idag gör vi det enda rätta - vi åker ut till mamma och pappa för att tvätta. Rim.


Giltig frånvaro.

Sorry för frånvaron, men lillan har en turbulent period här hemma. Hon kan inte sova. Fråga mig inte varför, någon slags utvecklingsfas kanske? Ligger och är orolig och pillar ut nappen och är allmänt grinig. Igår tog det TRE TIMMAR att lägga henne.. Herre min get.

Jag är dock väldigt lyckligt lottad på andra fronter. På dagarna har min lilla älskling blivit världens piggaste solsken! Hon skrattar och ler och gosar. Inte alls den lilla grinisen hon varit de senaste veckorna. Dessutom har min och N's ekonomi fått ett fantastiskt lyft eftersom det visade sig att försäkringskassan har räknat fel på de bidrag vi ska få. Nu ska de betala HELA vår hyra och dessutom får vi 4 papp utöver det i familjepenning.

Ni förstår inte hur glad detta gör mig. Jag är ju student i grund och botten och van att leva billigt, men det senaste har vi levt på existensminimun. Jag skojar inte. Nu kanske vi slipper ta på N's sparkonton i slutet av varje månad.

Jag älskar för övrigt min man just nu, han är så bra. Världens snällaste och roligaste pojkvän och världens bästa pappa. Så aktiv och engagerad i sitt föräldraskap. En sån pappa borde alla barn ha! *infogat hjärta fnizz*

(Och nej, tyvärr har jag inte riktigt dessa tuttar nu..)

Torsdagsmorgon

Börjar dagen med att prata med "the ex" på facebook, lite otippat. Han är alltid extremt trevlig. Liksom för att be om ursäkt utan att behöva be om ursäkt. Och så tävlar han om vem som har finast barn typ.
Hörs sen.

Dag 17 - mitt favoritminne

Alltså, vad är det här? Det är väl nu jag ska skriva något vackert om barndom och rågfält, men nä. Vem har ett favoritminne? Har man inte massvis av favoritminnen? Usch, nej imorn tar vi nya tag. S är hos sin farmor och jag har grymt tråkigt. Ingen inspiration och bara dåligt på tvn. Hur fördrev jag min tid innan jag fick barn?

Dag 16 - min första kyss

Vilken är min första kyss? Vad gilltas som en kyss egentligen? När jag gick i mellanstadiet så pussades jag med en kille som hette Ville (ni som känner mig, ja det är precis den ni tror). Jag var jättekär i honom, på det sättet man är kär i mellanstadiet. Hans storasyster och hennes pojkvän brukade hångla, med tungan alltså. De brukade rulla dem motsols. Svinäckligt tyckte jag. Än idag kräks jag nästan av tanken på att hångla med för mycket tunga.

Men den riktiga första kyssen då? Den som var fylld av pubertetshormoner och kåthet i stället för två kids nyfikenhet? Jag gick i sjuan, 13 år gammal. Jag gillade en kille som hette Johan (de flesta killar jag gillar heter Johan, men det är en annan historia) och hans jacka luktade rök och moped. Ingen annan kille hade gett mig någon uppmärksamhet före honom, vilket väl var det egentliga skälet till att jag gillade honom. Han tyckte jag var söt, jag tyckte han var äldre. Win - win. Vi hånglade och jag hade för mycket smink som smetades på hans tröja. Luvtröja. Sen körde han hem mig på sin moppe. Några år senare hånglade jag med hans storebror. Han var bättre.

Jag heter ju trots allt indiemorsan.

Måste göra mig värd mitt namn, mer musik får det bli. Lyssna på mitt senaste beroende från White Lies kommande andra album.


Idag var det riktigt mysigt att gå upp 06....

img_0359 (MMS)

Idag var det riktigt mysigt att gå upp 06.00, massa tända ljus och lucia! Älskar Lucia!


Indiemorsan i egen hög person

Fast blond.

Dag 15 - mina drömmar

När man surfar runt på de bloggar som har följt denna listan så konstaterar jag att de flesta har tolkat "mina drömmar" som de drömmar man drömmer om natten och inte det man drömmer om på dagen. Nattdrömmar intresserar mig så jävla lite, om jag ska vara ärlig. Jag har aldrig drömt särskilt mycket på natten och kommer sällan ihåg det i alla fall. När Stina-Lee skriver om hennes drömmar (S-L som jag för övrigt tycker om väldigt mycket) så DÖR jag av tristess och hoppar gärna dem inläggen. Därför tänker jag skriva lite om mina framtidsdrömmar.

En vanlig missuppfattning är att man tror att man tappar alla sina drömmar när man fått barn, eller försvinner som människa (fick höra "välkommen tillbaka" när jag var ute i fredags) alternativt byter ut hela sin personlighet.

Hmm, inte riktigt va? Däremot kan jag gå i god för att man får nya prioriteringar och andra erfarenheter.

Mina drömmar skiljer sig från det folk tror. Jag har alltid haft mycket press på mig (har jag känt själv) att prestera. Att lyckas. Att göra något viktigt. När jag gick i högstadiet fick jag höra att jag skulle bli statsminister en vacker dag. Pjuuuh! Vaddå prestige?

Jag har därför virrat till det i huvudet och trott att folks förväntningar på mig är detsamma som mina egna förväntningar. Ett av skälen till att jag valde helt fel gymnasielinje och således gick in i väggen. Det är först när jag blivit lite äldre som jag har förstått att jag inte behöver prestera för att duga. Att jag är bra som jag är.

Att förstå det är ju inte riktigt samma sak som att fatta. Jag tampas fortfarande med enorma mindervärdskomplex så fort jag träffar någon gammal vän. Jag tror att de tänker: "Jahaja här står hon som skulle bli så jävla grym och ha en sån fantastisk karriär och allt hon har presterat är bedriften att bli en ung mamma".

Mina egna drömmar inför framtiden är liksom lite svåra att luska ut, jag vet inte riktigt vad jag vill. Men jag vill ett par saker. Ett par enkla saker som jag tror de flesta drömmer om. Ett hus att bo i. Kanske ett par hästar, för det är trots allt det som är min riktiga hobby. Kanske ett eller två barn till. En jobb som gör mig glad och som gör att jag kanske kan åka på semester någon gång om året. Det hade ju vart nice att gifta sig någon gång med den man älskar, fast mest för den grymma bröllopsfestens skull.

Kalla det Svensson om du vill. Men varför skulle det behöva vara tråkigt? Varför måste allt vara så jävla prestigefyllt?

Dag 14 - självporträtt. Lite såhär känner ...

img_0355 (MMS)

Dag 14 - självporträtt. Lite såhär känner jag mig nu, som en gammal degig mage och en sida full av bristningar. Lite bakis är jag med. Nu vankas en jag full av släktkalas, yaaay....


Trevlig helg! Nu valkas johnossi!

img_0346 (MMS)

Trevlig helg! Nu valkas johnossi!


Eller såhär kanske?

img_0338 (MMS)

Eller såhär kanske?


Såhär gillar jag att kolla på tv!

img_0337 (MMS)

Såhär gillar jag att kolla på tv!


Sms skickat från min pojkvän

"Alkoholen åka bara sjunka insändare lite till, riger när jag åker! Puss"

Niggah what? Är det bara jag som tror att alkoholen skadat honom kraftigt?

Eller så är det hans kassa HTC..

Dag 13 - vardagslyx

Det känns ju lite fel att säga att lyx för mig är att vara utan min dotter, men det är lite så det är. Lyx kan också vara att se henne vakna och garva det första hon gör, höra henne skratta eller få pussa hennes lilla tjockemage - men det händer ju varenda dag. Nog för att jag uppskattar det och det värmer mammahjärtat, men jag är ju med henne 24 timmar om dygnet.

På veckorna är jag helt utan avlastning och utan någon som kommer hem på kvällen och busar med henne så att jag kan göra något annat (typ diska eller laga mat). När jag har iakttagit andra mammor och barn så har jag förstått att många andra barn är lite mer självgående. De kan ligga ensamma en liten stund på golvet utan att få panik.

Så funkar INTE S. Hon kräver mig hela hela tiden. Nu har hon lärt sig att sova utan att jag ligger jämte (eller under), vilket ger mig lite tid, men annars så måste jag ha en hand på henne dygnet runt. Bära, busa, hålla, pilla, vifta. Det är så det är, och det är så det ska vara att ha barn. Det är helt underbart, men om jag sa att det inte var jobbigt så skulle jag fetljuga.

Därför är vardagslyx för mig när min mor eller svärmor är barnvakt. Det kan räcka med en timma eller två, så att jag får åka och handla själv, lyssna på min svinhöga musik i bilen eller allra helst ta ett jävla bad. Fila naglarna, kolla på ett avsnitt Entourage. VADSOMHELST som är bara för min skull.

Ibland kan jag få höra att jag inte får känna så eller att jag minsann inte ska få ta en paus för då är jag en oansvarig mamma, ung och lat och jag ska minsann veta att det är så det är att ha barn (dumbom). Men när en mamma som är 35 och har en karriär som jurist bakom sig och bor i ett stort hus som hon och mannen har renoverat vill ta en paus och vara för sig själv en stund - ja, då heter det att hon ska unna sig en paus och att mamma och barn inte alltid behöver sitta ihop.

Men det är ett helt annat inlägg.. Påminn mig om att jag ska ta upp det snart, jag har betydligt mer åsikter i ämnet.

Dag 12 - i min handväska

Jag har ingen handväska. För mig är handväska något som gamla tanter har i armkroken när de flanerar på staden. Jag är varken gammal eller flanerar särskilt mycket. Jag har hur som helst en skötväska. Eller skötväska och skötväska.. Jag tog en gammal Svea-väska, alla skötväskor var så fruktansvärt FULA! I den finns oftast:

- Ett underlägg att byta blöja på.
- Våtservetter, parfymfria ICAs egna. Bäst.
- Min plånbok i botten.
- Nycklarna, alltid där man inte kan se dem.
- Blöjor.
- En mjuk flasktermos eftersom S är flaskbarn.
- Gammalt godispapper.
- Åtta små frottélappar, varav fyra är nerkräkta.
- En vällingdoserare med ersättning i.
- Min iPhone 4 med tillhörande hörlurar.

Ja.. Som ni hör är det inte så intressant. Går tyvärr inte omkring med Lancômeläppglans, en nagelfil och lite extrasmink. I wish! Livet som småbarnsmamma är inte så glamouröst.


Angående föregående inlägg

Tack Erica! Skönt att veta att man inte är ensam.

Jag har funderat och funderat vad det beror på, denna skeva elakhet, denna passiva aggressivitet. Det enda jag kan komma på är avundsjuka. Inte Kissie-avundsjuka (alla hatar mig för att jag har ett så perfekt liv och alla vill också ha stora tuttar *stickerhuvudetisanden*) utan på ett annat sätt. Avundsjuka på grund utav att mitt (och alla andra gravida/barnhavande vänners) liv går framåt. Jag tror hon känner att där står hon med ett sketet nattjobb och en otacksam pojkvän och inget nytt händer och inget överraskar, medan alla andra har något på gång.

Alla andra skaffar barn.
Alla andra flyttar.
Alla andra luffar jorden runt.
Alla andra gör vafan som helst.

Utom just hon.

Det är inte mitt problem.

Bobobebo

Alltså, jag vill ju kunna vara öppen här och berätta om saker som tynger mig. Det som tynger mig mest för tillfället är en vän.

Hon hör inte av sig.
Hon bränner av statusuppdateringar och kommentarer på facebook om hur glad hon är att hon inte har barn och att hon inte satsar på att bli ung mamma.
När jag hörde av mig till henne så sa hon i princip att det var mitt fel att vi inte umgicks längre.

Är det bara jag, eller är man inte lika önskvärd som vän när man fått barn? Jag vet att jag inte är lika rolig längre, men shit! Jag känner mig så jävla ratad.


Dag 11 - mina syskon.

Jag har så bra syskon. Jag är yngst av tre, jag har en storasyster (29) och en storebror (25). Alltså en av varje!
Min storebror är mitt helsyskon, vi har samma mamma och pappa. Min syster och jag delar samma pappa.

Min bror är pretto. Jag är ledsen bro, men det är du. Sinnessjukt pretto, fast det är väl jag med. Min bror är snäll, omtänksam, hjälper mig ALLTID, pratar för mycket, får för sig tre miljarder saker som han ska genomföra, genomför en av dessa tre miljarder saker. Min bror tänker för mycket, analyserar allt, ALLT, allt, allt. Min bror pluggar till jurist och vill rädda världen. Min bror bär palestinasjal och får tårgas i ögonen på klimatmöten. Min bror har en flickvän som är precis lika dan. Radikal, orädd och pratar till och med på inandningen. Min bror och hans flickvän gillar att göra oss andra obekväma genom att hångla på familjemiddagar. De hånglar alltid. När de inte pratar det vill säga. Har jag nämnt att de pratar mycket?

Jag älskar min bror, men han är också den som driver mig till VANSINNE. Typiskt syskon antar jag.

Min syster och jag är lika. Inte till det yttre, men vi är lika som personer. Pratiga (vi med), lite skeptiskt lagda, skrattar mycket, skämtar jämt. En sak skiljer oss åt rejält. Min syster kan göra det mesta. Hoppa bungyjump, tatuera sig, jobba på Roskilde 8 år i rad, backpacka i evigheter, få för sig att flytta till Paris ett par år, åka de värsta åkattraktionerna på nöjesfälten. Helt gränslös. Min syster och jag har inte alltid haft en relation. Det tog många försök och mycket tid att bygga den relation vi har idag. Min syster har en dotter som är 2,5 månad äldre än S, och det är fantastiskt roligt. Vi hänger ganska ofta nu för tiden och kan prata om det mesta. Hon är som jag. En mognare och mer rationell version av mig. Tro mig, de där sju åren märks. Det gör de faktiskt.



Mer lysande citat från micahs.se

"Tycker inte Kevin att det är jobbigt att ni inte kan ha sex ännu?

Haha jo, faktiskt så är det väldigt svårt, men jag gör det för Mikaelas skull, hon längtar lite oxå :)
Men nästa gång så använder vi preventivmedel.
"

Raggsockarna på! Lilla S är lika trött som...

img_0333 (MMS)

Raggsockarna på! Lilla S är lika trött som jag på att vara sjuk, och nu har vi missat en föräldragrupp med. :( Usch. Nu kör vi på Alvedon och kaffe i mängder, jag ska vara frisk på fredag och se ett av mina favoritband: Johnossi!


MEN FÖRIHELVETE!

Jag är måttligt trött på att försvara för vänner/bekanta/släktingar/avlägsna sysslingar/fan och hans moster angående våra val att inte döpa S och att inte klä S i genomgående rosa klänningar.

Angående det första så är vi inte kristna och inte hycklare. Period.

Angående det andra så behöver inte min dotter se ut som en barbiedocka. Hon får gärna ha rosa på sig, men inte bara rosa. Man behöver inte kunna könsbestämma en fyra månaders, det står inte skrivet någonstans i någon lag och jag är inte den enda på hela jordklotet som tycker så.

Tack för mig och min frustration.


Dag 10 - mitt favoritplagg. Aldrig använt.

img_0332 (MMS)

Dag 10 - mitt favoritplagg. Aldrig använt.


Sjukstuga

Både jag och S är sjuka! Därav dålig uppdatering. Vi tar en liten paus i 30 inlägg 30 dagar i väntan på att jag ska bli frisk. Har dessutom fått min första mens sen graviditeten. H-E-L-V-E-T-E säger jag bara. Mensvärk 2.0. Kanske slänger iväg en mobilblogg i dagarna.

Dag 09 - min tro

Det här lär bli kort och koncist.

Jag är inte döpt, jag är inte konfirmerad och jag är inte medlem i Svenska Kyrkan. Jag tror att Gud är en ursäkt för att folk ska må lite bättre här på jorden. Jag avskyr människor som säger att de inte är kristna, men det tror på "något". Bibeln är en fin bok med fina historier, men ingenting mer.

MEN om någon annan vill tro på Gud, Allah eller tandfén - fine by me. Det är inte min uppgift att tala om vad folk får tro på eller inte. Jag är kristna vänner och jag tycker om dem lika mycket för det även om vi har en meningsskiljdaktighet.

Each to his own. Men det är min rättighet att få tycka att ni har fel liksom det är eran rättighet att tycka att jag har fel.

Frågetecken

Är det bara jag som tycker att Micaela verkar vara lite nivåsänkt? Hon "längtade efter barn som 12 åring och försökte bli gravid men det gick inte". No shit sherlock, det är en fördel om puberteten inträffat. Jag har alltså inget emot unga mammor, jag har något emot idioter som skaffat barn.


(Och hur fan har hon haft råd med en bugaboo?)

Dag 08 - ett ögonblick som förändrade allt

Det blir lätt klyshigt när man ska behandla såna här ämnen, men vet ni vad jag har kommit på? Livet är jävligt klyshigt. Man föds, man dör och däremellan är det bara massa same ol' same ol'.

Jag funderade på vad jag skulle berätta om, vad jag haft för livsavgörande ögonblick. Ett var när en av mina bästa vänner dog, ett var när jag beslutade mig för att börja på folkhögskola, ett var när vi fick S.. Det blir nog den sista, fast min förlossningsberättelse är alldeles för lång för att plita ner här, den tickade in på 44 härliga timmar från första värk till hon var ute. Sen följde 5 fantastiska veckor då jag varken kunde sitta eller gå. Och nu kan jag inte ha sex. Härligt. Livets mirakel!

Det var fruktansvärt, jag ska inte ljuga. Jag trodde att jag skulle dö. Den smärtan går inte att beskriva. Det spelar ingen roll hur ont jag säger att det gjorde, ni kommer ändå inte fatta förrän ni är med om det själva. Bästa liknelsen är väl att det kändes som att bli påkörd av en buss. Typ.

Men när hon kom ut.. Wow. Hon var så perfekt. Hon är så perfekt, den lilla bråkstaken. Envis och förbannad från första stund. "Lik sin mor" säger N. Okej, jag kan ge honom det. Hon förändrade allt. Mitt liv, mina prioriteringar, mina mål, mina drömmar, mina vanor, mina smärtgränser.

Om jag gör om förlossningen? Jepp. Mer ungar ska vi ha, jag och N. Om vi håller ihop. Vilket jag hoppas och tror att vi gör. Men först ska jag bli klar med skolan. Så om fyra-fem år? Då kan vi bygga hus samtidigt.

Dag 07 - vänner

När jag var liten hade jag en enda bästa vän - Caroline. Jag och Carro gjorde allt ihop, men som liten var jag nog ganska socialt klumpig och dominant. Carro orkade väl inte till slut, så hon gjorde slut. Eller, rättare sagt, hon slutade prata med mig. Jag minns känslan av att mista sin bästa vän, hemskt. Sen gick det ett par år och det var inte förrän i högstadiet jag fick nya vänner. Jag hade väldigt dåligt självförtroende och var övertygad om att jag själv var tvungen att ändra på mig.

När jag sedan började högstadiet så satte jag mig själv i baksätet av varje relation och ville inte ta en dominant roll. Jag umgicks med ett stort tjejgäng, men präglades av känslan att jag inte dög och att jag inte förtjänade att umgås med dessa populära tjejer. Jag fick dock min allra bästa vän där, och vi är bästa vänner än idag. Hon accepterar mig som jag är.

När jag sedan började gymnasiet var jag rejält trött på att försöka vara någon annan och därför sket jag i det. Jag var mig själv. Dominant, högljudd, oredigerad. Det resulterade i många manliga vänner, men väldigt få kvinnliga. Väldigt få. Faktum är att det snackades mycket skit om mig och än idag kan jag känna att det angränsade mobbing. Utfrysning och exkludering. Inte för att jag brydde mig, brudarna som snackade skit om mig var inte viktiga i mitt liv i alla fall.

Nu har jag en mer avslappnad attityd och umgås med de människor jag gillar och som gillar mig. Så som det ska vara.

Seriöst?!

img_0317 (MMS)

Seriöst?!


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se